Even voorstellen!

Hoi, ik ben Maaike (1981), moeder, vrouw, leerkracht, onderwijskundige en kindercoach. Sinds 2018 ben ik trotse eigenaar van Praktijk bij Maaike. In mijn praktijk verbind ik mijn passie voor leren en ontwikkelen en het laten groeien van kinderen en volwassenen. Als kindercoach schenk ik aandacht, luister ik oprecht en geef ik warmte. Graag werk ik met creatieve werkvormen, beeldende materialen of gaan we samen de natuur in. Vanuit de inhoud weet ik meerwaarde te brengen. De passie voor mijn werk laat mij stralen. Die glinstering geef ik graag aan je door.

Als gevoelig meisje was ik best onzeker. Waarom lukte het niet om leuke vriendinnen te maken? Waarom konden mijn vriendinnen beter leren dan ik? Ik was een dieseltje, dus leren lukte wel, ik had alleen wat meer aanlooptijd nodig. Toch had ik het gevoel er niet bij te horen.

Ik ging naar de pabo om juf worden. Ik vond het heerlijk om met kinderen te werken, creatief bezig te zijn en nieuwe dingen uit te proberen. Ook merkte ik dat ik sterk was met kinderen in kleine groepjes of een op een. Ik denk nog regelmatig terug aan het jongetje uit groep 2 in Suriname dat na 3 of 4 maanden en met net even andere aandacht ook tegen mij ging praten en niet alleen tegen de kinderen in de klas. Een kroon op mijn werk was twee jaar later mijn Master onderwijskunde, behaald met veel doorzettingsvermogen en hard werken.

Ik ging aan het werk in het bedrijfsleven en later bij de overheid. In de loop der jaren veranderde de werkzaamheden en ik was niet meer op mijn plek. Collega’s gaven prikjes “waarom ga je niet coachen? Je zou een goede coach zijn.” en “Wat fijn dat je oprecht naar mij vraagt, Maaike.” Ik ging op zoek naar mijn passie en balans. Een jaar lang stond ik een dag in de week voor de klas op een basisschool. Het werken met kinderen had ik gemist en ook nu merkte ik weer dat dat individuele kind bleef trekken. Het kind dat op een of andere manier opviel in de klas, had ik zo eruit gehaald. Wat zou ik graag iets voor hen willen betekenen.

Onze meiden werden geboren en ik werd geraakt. Deze nieuwe rol als mama gaf en geeft mij mooie, waardevolle inzichten. Want wat is het belangrijk dat je kind goed in zijn vel zit.

De opleiding tot kindercoach kwam op mijn pad. Hier werd ik blij van! Ook kreeg ik de mogelijkheid om een RT-praktijk waar te nemen en kinderen leerondersteuning te geven. Steeds beter leer ik mijn talenten en mijn valkuilen kennen. Mijn energie, enthousiasme en zelfvertrouwen kwamen terug. Ik sta in mijn kracht als moeder, coach en leerkracht. Ik volg mijn hart en straal!

Sta op en schitter!

Deze opleidingen heb ik gevolgd:

Pabo aan de Marnix Academie | Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht | Magie van Kindercoaching I en II bij het Kindercoachkasteel

Licentie Coacheespel | De magie van edelstenen 1 door Saskia de Ruiter | Theekransjestraining bij Bij5coaching

Ik ben 9 - training bij Meidencoach Bauke | Kragttraining bij Silvana Kuipers