Ik ben 9 - Workshop voor ouders

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, oude angsten die weer terugkomen, pesten, onzekerheid, zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het negende levensjaar.

De workshop ‘IK BEN 9’ voor ouders en verzorgers staat in het teken van de negenjaarsfase. Deze fase vindt meestal plaats in de periode tussen de acht en elf jaar. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet werkelijk zo. Een kind van negen zit in zijn eigen fase horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de negenjaarsfase op zijn eigen manier. Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Met deze workshop en als ‘IK BEN 9’ specialist hoop ik heel veel ouders, verzorgers en professionals bekend te maken met de negenjaarsfase. Zo kunnen ouders met kinderen in deze leeftijd of professionals die met kinderen in deze leeftijd werken de kinderen (nog) beter begrijpen en kunnen ondersteunen.

Tijdens een interactieve workshop:

  • Vertel ik jou over de negenjaarsfase

  • Praten we over de verschillende thema’s die spelen in deze periode

  • Ontvang je praktische tips en handvaten voor thuis

  • Is er de mogelijkheid om ervaringen te delen


De training tot ‘IK BEN 9’ specialist heb ik gevolgd bij Bauke Borsboom uit Woerden. Zij is auteur van het boek ‘IK BEN 9’ en de creator van de ‘IK BEN 9’ specialisatie voor professionals in Nederland en België.

Wanneer?

Op Facebook staan de geplande workshops, waar je je voor kunt inschrijven via info@praktijkbijmaaike.nl.


Ben je geinteresseerd naar de workshop 'IK BEN 9', bijvoorbeeld voor op een ouderavond of wil je hem individueel volgen? Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Waar?

Praktijk bij Maaike | Schimmminck 7 | 5301KR Zaltbommel

Prijs?

De workshop kost 45,- inclusief thee, koffie en iets lekker.

De workshop 'IK BEN 9' duurt ongeveer 2,5 uur.